"Alblasserdam Verrast!"

De actie "Alblasserdam Verrast!" is vormgegeven door de vertegenwoordigers van de verschillende winkelgebieden, in overleg met de gemeente. De actie heeft als doel om een positieve koopimpuls te creëren voor de Alblasserdamse retailbranche in deze bizarre tijden rond de uitbraak van Covid-19. De financiering van de gehele actie is tot stand gekomen door het Ondernemersfonds Alblasserdam.

De vertegenwoordigers van de diverse winkelgebieden van Alblasserdam (Dam-Plantageweg, Raadhuisplein, Van Eesterensingel, Makado Center, Touwbaan en Scheldeplein) wilden gezamenlijk een actie organiseren om de lokale winkelondernemers een steun in de rug te geven nu velen zo zwaar getroffen worden door de maatregelen rondom Covid-19.

 

In overleg met de gemeente Alblasserdam is de actie "Alblasserdam Verrast!" vormgegeven. Alle Alblasserdamse winkelondernemers, kappers en horeca kunnen hier kosteloos aan meedoen. De actie heeft als doel om een positieve koopimpuls te creëren voor de lokale Alblasserdamse retailbranche.

 

In de periode 12 juni t/m 17 juli 2020 worden 100.000 'verras-kaarten' uitgegeven bij supermarkten en winkels met veel traffic. Alle deelnemende ondernemers leveren een 'aanbieding' in die op de kaarten gedrukt wordt. Die aanbieding is voor eigen rekening van de deelnemers maar alle kosten voor deze actie worden gedragen door het Ondernemersfonds Alblasserdam, waarbij de gemeente Alblasserdam gebruik heeft gemaakt van haar trekkingsrecht ‘gemeentelijk vastgoed’.

 

Buiten de 100.000 verras-kaarten is een promotiefilmpje van deze actie gemaakt, er wordt een promotiepagina in De Klaroen geplaatst en er zijn advertenties ontworpen die iedereen kan delen via eigen social media kanalen.

 

Inmiddels zijn er al vele kaarten uitgedeeld en kan al voorzichtig gesproken worden van een succesvolle actie.

 

Bekijk de promotiefilm op de site van de Klaroen.

 

Alblasserdam verrast - ondernemersfonds