DOK11 ClubkasRun

Traditioneel op de dinsdag in de week van het Havenfestival vindt de ClubkasRun plaats voor alle Alblasserdamse sport- en buitenverenigingen. Voor de derde keer was de organisatie en financiering in handen van DOK11 gezondheidscentrum. Ondernemersfonds Alblasserdam heeft vanuit het trekkingsgebied 'Sector Sport, Onderwijs, Zorg & Welzijn’ een bijdrage gedaan in het stimuleringsbudget.

Maar liefst negen sport- en buitenverenigingen deden mee en er verschenen totaal 865 deelnemers aan de startlijn op de Dam. Er waren twee startmomenten, een voor de junioren en een voor de volwassenen die hun rondes renden of liepen rond het centrum van Alblasserdam. Freek de Gier, wethouder van o.a. sport gaf het startsein. Voor dit jaar had de organisatie het ‘ronde bedrag’ verhoogd van € 1,50 naar € 1,75 omdat zij graag nog meer geld ter beschikking wilde stellen aan de verenigingen. 

 

Alle lopers staan klaar voor de start

 

"Wij willen graag meer lopers over de streep trekken om mee te doen aan de ClubkasRun voor een sportvereniging. Dat betekent dan meer opbrengst voor de sportverenigingen zodat zij na de moeilijke Covid-tijd weer wat extra’s hebben voor de clubkas", aldus Charlotte Mallee-Dekker namens DOK11.

 

Stimuleringsbudget

Daarbij wilde de organisatie nóg meer lopers en verenigingen motiveren om mee te doen via een extra bijdrage voor de verenigingen. Hiervoor is budget aangevraagd bij het Ondernemersfonds. Vanuit het trekkingsgebied 'Sector Sport, Onderwijs, Zorg & Welzijn’ is een bedrag vrij gemaakt. Voor ieder gelopen rondje kregen de verenigingen € 0,50 extra bonus vanuit dit stimuleringsbudget. 

Dit stimuleerde meer lopers mee te doen en meer rondes te lopen. De doelstelling ‘meer Alblasserdammers in beweging brengen’ én meer geld naar de verenigingen is daarmee gehaald. 

Uiteindelijk hebben de deelnemers van CKC Kinderdijk de meeste rondjes gelopen. Nummers twee en drie waren respectievelijk VV De Alblas en gymnastiekvereniging KDO.

 

Samenwerking

In 2018 heeft DOK11 de ClubKasRun 'overgenomen' van de Rabobank. Sindsdien werkt DOK11 samen met Atletiekvereniging AAA voor de organisatie. Hoewel het evenement jaarlijks plaatsvindt tijdens het Havenfestival, staat de organisatie en bekostiging hiervan volledig los van het Havenfestival. Uiteraard is in de communicatie wel aansluiting gezocht bij het Havenfestival.

 

In beweging brengen

De bijdrage vanuit het Ondernemersfonds stelt de organisatie in staat nog sterker het bewegen van de Alblasserdamse inwoner te stimuleren. Het bewegen en in beweging blijven helpt bij de preventie van gezondheidsproblemen en voorkomt daarmee hogere zorgkosten.

 

Enthousiast gaan de deelnemers van start

 

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement. Thijs Donkervoort namens DOK11: "Vorig jaar hebben we het evenement moeten afblazen vanwege de toen geldende Covid-maatregelen. Toen hebben we alle verenigingen een bedrag geschonken. Nu was het fijn dat het weer door kon gaan. En gezien de vele regenval van afgelopen tijd, was het ook heel fijn dat alle lopers droog konden lopen".

 

Filmpje gemaakt door Arno Carnas

 

Foto's en video: Charlotte Mallee-Dekker, wethouder Margreet de Deugd en Arno Carnas.