Alblasserdam steeds mooier

Voor het tweede jaar op rij hebben de Alblasserdamse winkeliers en horeca het winkelgebied laten opfleuren met rijkbloeiende 'hanging baskets'. Dit jaar heeft ook het winkelgebied van de Touwbaan zich aangesloten bij dit initiatief. De financiering is via het Ondernemersfonds tot stand gekomen.

Dit jaar zijn nog meer lantarenpalen in het Alblasserdamse centrum en winkelgebied voorzien van hangende kleurrijke bloembakken. In 2019 hebben de ondernemers van de Dam-Plantageweg en het Makado de eerste hanging baskets laten ophangen en verzorgen. Dit jaar volgden de winkeliers van de Touwbaan. De vrolijke goed gevulde manden zorgen voor een zeer decoratieve uitstraling en zijn een geweldige manier om de straten te versieren. Ze worden bijzonder gewaardeerd door de bezoekers van de winkelgebieden.

 

 

Positief effect

Uit eerdere onderzoeken van diverse universiteiten blijkt het bijzondere effect dat bloemen op mensen hebben: Bloemen maken mensen blij!

De aanwezigheid van bloemen zorgt voor gelukkige emoties, het verhoogt het gevoel van algemeen welzijn en beïnvloedt het sociale gedrag op een positieve manier. Ook beïnvloedt de aanwezigheid van bloemen, net als bijvoorbeeld winkelmuziek en geuren, het koopgedrag van de consument op een positieve manier.