Techniekroute Alblasserdam

Verschillende onderwijsinstellingen organiseren jaarlijks een techniekroute in Alblasserdam om leerlingen te laten kennismaken met verschillende vakgebieden en beroepen van lokale technische bedrijven. Door het bestaan van het Ondernemersfonds Alblasserdam is het nu eenvoudiger om de ‘techniekroute’ te organiseren en vanuit het trekkingsgebied ‘Onderwijs’ te financieren.

 

Leerlingen uit groep 8 van de Alblasserdamse basisscholen nemen ieder jaar een kijkje in de keuken bij technische bedrijven in Alblasserdam. Het doel is om kinderen kennis te laten maken met techniek en ze te interesseren voor een technisch beroep. Kinderen kunnen het beste ervaren hoe het gaat als ze meekijken in de praktijk. Dit leer je niet in de schoolbanken.

Iedere leerling mag tijdens de route op bezoek bij twee bedrijven. Zij bereiden de bezoeken op school al voor en gaan op de dag zelf in groepjes op stap. Normaal gesproken doen ongeveer 13 bedrijven mee met de techniekroute. 

 

Dat het Ondernemersfonds Alblasserdam nu zorgt dat deze route ook financieel ondersteund wordt is voor de organisatie van grote meerwaarde.

 

De gemeente heeft een mooi filmpje over de Techniekroute Alblasserdam laten maken. Klik op de link om naar YouTube te gaan.