‘Wat van ver komt, is lekker’

Het oude Nederlands spreekwoord zegt: Als iets van ver komt zal het bijzonder zijn, zal het veel moeite gekost hebben om te verkrijgen en daardoor doet men alsof het heel prettig en goed is. Maar is dat ook zo?

 

Dit spreekwoord staat in schril contrast met de huidige denkwijze. Het is juist bijzonder, prettig en vooral goed als je je producten lokaal inkoopt, je medewerkers uit het dorp of regio komen en je samenwerkt met lokale partners. Dát is een verhaal dat je kan uitdragen. Want je draagt bij aan vermindering van de milieubelasting, je helpt de lokale economie, je zorgt voor lokale werkgelegenheid, het vermindert (logistieke) kosten, het verhoogt de flexibiliteit van zakendoen en het is gewoonweg sympathiek.

 

Alblasserdam is een dorp met een levendig en gezond ondernemersklimaat. Bedrijven die al generaties bestaan wisselen elkaar af met jonge, startende bedrijven. Daarom is het goed om de waarde van lokaal ondernemerschap te benadrukken en ondernemers met elkaar te verbinden. Zo zorgen we er samen voor dat ons dorp en onze regio nog succesvoller wordt.

OFA - Lokaal ondernemen - versterk elkaar

Koop lokaal en versterk elkaar!

In de huidige corona-tijd is het nog belangrijker om ook zakelijk naar elkaar om te kijken. Ieder bedrijf ondervindt gevolgen van deze crisis, de ene meer dan de ander. Daarom roepen wij als bestuur van het Ondernemersfonds Alblasserdam alle ondernemers op: ‘Koop lokaal en versterk elkaar!’

Ondersteun daarmee je lokale ondernemers; de glazenwasser, de sportschool, het koeriersbedrijf, de freelancer om de hoek, de jeugd met hun bijbaantjes, je buurman of buurvrouw. Naar welke dienst, product of hulp je ook op zoekt bent zowel zakelijk als privé, kijk eerst lokaal wat ons dorp te bieden heeft.

 

Kom direct in contact met elkaar

Dit kan heel gemakkelijk via het platform https://lokale-bedrijven.nl/alblasserdam/. Op deze website staan alle bedrijven, instanties, zelfstandigen en verenigingen in Alblasserdam verzameld met alle actuele contactgegevens.

 

Platform

Dit platform is in 2018 met hulp van financiële middelen uit het Ondernemersfonds tot stand gekomen. Dick Bovekerk, namens het bestuur: "Het ondernemersfonds heeft een belangrijke bijdrage geleverd in het tot stand brengen van het bedrijvenregister Alblasserdam. Wij vonden dit belangrijk omdat wij sinds onze oprichting in 2016 telkens werden geconfronteerd met incomplete adresbestanden van de bedrijven in Alblasserdam waardoor communicatie met de bedrijven zeer moeilijk of niet mogelijk was. Nu is iedereen in staat om elkaar te vinden en om in contact te komen met collega ondernemers."

 

De financiering is mede tot stand gekomen door de gemeente Alblasserdam. Wethouder Peter Verheij: "De samenwerking tussen het ondernemersfonds en de gemeente heeft geresulteerd in dit platform, waarmee wij het local for local principe stimuleren. De gemeente vindt het belangrijk een bijdrage te leveren aan een goed vestigingsklimaat" stelt wethouder Peter Verheij.

 

Sta je er zelf goed op?

Wanneer je de website bezoekt controleer dan ook direct of de contactgegevens van je eigen bedrijf up-to-date zijn. Op het platform vind je een handleiding om je bedrijf nog beter online zichtbaar te maken. Zodoende ben je niet alleen op deze website beter zichtbaar maar vooral beter vindbaar via Google. Want de zoektocht van potentiële klanten begint vaak met een zoekopdracht via deze zoekmachine.

 

Op de website staan ook alle aanbestedingen vermeld van de overheidsdiensten in onze regio. Binnenkort zal dit platform uitgebreid worden met de onderhandse inkoop van de gemeente Alblasserdam.